VIOS Bouwgroep is gevestigd in Utrecht, Amsterdam, Houten en Arnhem. Een veelzijdige onderneming met ruim 160 medewerkers. Wij renoveren, onderhouden, restaureren monumenten, realiseren nieuwbouwprojecten en voeren voor een verscheidenheid aan professionele opdrachtgevers het dagelijks onderhoud uit. Open en interactief samenwerken is voor ons de sleutel om de doelstellingen en ambities van onze opdrachtgevers te kunnen vertalen in oplossingen op maat en projecten met glans. 

Nieuw Utrechts Peil / VIOS Bouwgroep bouwt de flatmettoekomst


Beste gast,

 

Donderdag 10 december vond de bekendmaking plaats van de Winnaar van het selectietraject FlatmetToekomst van Mitros.

Wij zijn verheugd en trots om met jullie te kunnen delen dat VIOS Bouwgroep BV, samen met haar partners op ten noort blijdenstein Architecten en Adviseurs en Nieman Raadgevende Ingenieurs, tot Winnaar is uitgeroepen! We hebben in de afgelopen 9 maanden met onze partners een prachtig energiezuinig nul-op-de-meter renovatieconcept ontwikkeld, dat op veel plekken ingezet kan gaan worden. Een prachtig resultaat met mogelijkheden voor de toekomst!

 

Mitros legt op hun site flatmetoekomst.nl een en ander uit.

‘Mitros wil dat huurders prettig kunnen wonen. Daarom werken we continu aan de verbetering van de kwaliteit van de woningen. Een mooi voorbeeld van kwaliteitsverbetering is flatmettoekomst. Hiermee zoeken wij naar een slimme oplossing voor de naoorlogse systeembouw flats van Mitros in Utrecht.

Om te zorgen dat deze flats op een betaalbare wijze weer tientallen jaren mee kunnen, zoekt Mitros een modern renovatieproduct volgens het uitgangspunt van Nul-op-de-Meter. Hierbij wordt de energierekening van de huurder ingezet voor de kwaliteitsverbetering van de woning. De huurder krijgt zo een nog betere woning met een moderne  uitstraling en een prettiger binnenklimaat voor hetzelfde geld.’

De vraag van Mitros
De vraag van Mitros aan de ‘markt’ was om een renovatieconcept te ontwikkelen en te realiseren dat resulteert in een compleet renovatieproduct volgens het uitgangspunt van Nul-op-de-Meter, aan de Camera Obscuradreef 34-80 te Utrecht. Aan de Camera Obscuradreef staat een Portiekflat met 6 portieken en 48 woningen. Het flatgebouw is gebouwd volgens het Intervam bouwsysteem. Met dit bouwsysteem zijn er in Utrecht in de periode 1963-1967 6.275 woningen gerealiseerd en in heel Nederland ca. 14.000 woningen. 

 

Het resultaat
Het resultaat is een realistisch en haalbaar product dat breed ingezet kan worden voor alle Intervamflats. Er zijn circa 14.000 van deze woningen in Nederland gebouwd. De woning is duurzaam (nul-op-de-meter) gerenoveerd, comfortabel en veilig. In onze aanpak staan de bewoners centraal en wordt  de eigenaar -in het geval van de Flat Met Toekomst: Mitros- ontzorgd.

Het resultaat is een fijn woongebouw dat trots is op zijn geschiedenis en klaar is voor de toekomst.

 

Onderstaand kunt u de volgende artikelen bekijken:
Persbericht
Beeldmateriaal
Samenvatting concept


vios bouwgroep bv | californiedreef 28 - 32 | 3565 bm utrecht | t 030 262 78 72 | info@vios-bouw.nl

© Vios Bouwgroep BV   Disclaimer