VIOS Bouwgroep is gevestigd in Utrecht, Amsterdam, Houten en Arnhem. Een veelzijdige onderneming met ruim 160 medewerkers. Wij renoveren, onderhouden, restaureren monumenten, realiseren nieuwbouwprojecten en voeren voor een verscheidenheid aan professionele opdrachtgevers het dagelijks onderhoud uit. Open en interactief samenwerken is voor ons de sleutel om de doelstellingen en ambities van onze opdrachtgevers te kunnen vertalen in oplossingen op maat en projecten met glans. 

VIOS BOUW participeert in het Europese subsidieproject MUSTBE0


Nul-op- de-meter renovaties (NOM) moeten voet aan de grond gaan krijgen in Noord-West Europa. Dat wil het innovatie- en experimentenprogramma Energiesprong voor elkaar krijgen. De Hollandse uitvinding NOM is sinds een paar jaar niet enkel meer in Nederland te vinden. In Frankrijk en het VK zijn de eerste pilots al gerealiseerd en in Duitsland en New York worden dit jaar proefprojecten gedaan.

Energiesprong wil nu verder opschalen. NOM moet Noord-West Europa gaan veroveren. Daardoor ontstaat ruimte voor opschaling en innovatie, schrijft de Energiesprongwoensdag in een bericht. “Dit zorgt voor betere en scherper geprijsde oplossingen voor zowel laag- als hoogbouw.” In Nederland is volgens de initiatiefnemer al een duidelijke prijsdaling te zien, sinds daar vijf jaar geleden de eerste NOM-renovaties op de markt kwamen. In Frankrijk en het VK is een zelfde trend zichtbaar. Energiesprong hoopt dat die prijsdaling door opschaling nog verder wordt ingezet. “Hoe groter de vraag hiernaar hoe competitiever de markt uiteindelijk wordt.”

Mustbe0, het nieuwe Europese innovatieproject dat Energiesprong start, gaat de komende 3,5 jaar internationaal aan de slag om NOM-renovaties door te ontwikkelen voor appartementen in Noord-west Europa. In dit programma hebben negen woningcorporaties zich gecommitteerd om negen pilotprojecten te realiseren. Dat zijn in totaal 415 appartementen. Dit volume is genoeg om een markt te creëren voor oplossingen voor appartementsgebouwen, stelt de Energiesprong.

Lees meer op www.nweurope.eu of www.energiesprong.org

Het Interreg NWE “Mustbe0” project heeft een totale begroting van € 34 miljoen en wordt door de Europese Unie gefinancierd via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) met € 11 miljoen. 


VIOS BOUW participeert in het Europese subsidieproject MUSTBE0

vios bouwgroep bv | californiedreef 28 - 32 | 3565 bm utrecht | t 030 262 78 72 | info@vios-bouw.nl

© Vios Bouwgroep BV   Disclaimer